quinta-feira, 11 de maio de 2017

Salsichas estufadas com couve e batatas / Sausages stuffed with potatoes and cabbage


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SALSICHAS ESTUFADAS COM COUVE E BATATAS

Embora o tempo esteja a aquecer, de vez em quando sabe-me bem um prato reconfortante (sim, eu sou pessoa para comer cozido à portuguesa em pleno verão). E como sei que existem por aí muitas pessoas como eu, deixo-vos hoje uma receita simples de fazer, de um tacho só, que ficou deliciosa. Espero que gostem também. 

Receita adaptada do livro "As melhores receitas da família" - Missão Continente - pág.37


Ingredientes:
- 4 salsichas frescas
- 1 chouriço de carne
- 1 cerveja mini (25cl)
- 2 cebolas 
- 3 dentes de alho
- 1/2 couve coração
- 1 colher (chá) de colorau
- sal e pimenta qb
- 1 fio de azeite
- cerca de 6 batatas médias
- 2 colheres (sopa) de polpa de tomate

Frite as salsichas num tacho com um pouco de azeite até alourarem. Retire e reserve. No mesmo tacho, refogue a cebola em fatias, os dentes de alho picados e o colorau. Deixe refogar até a cebola ficar translúcida. Acrescente então a polpa de tomate, as batatas, a couve, as salsichas cortadas a meio, o chouriço em rodelas, a couve cortada em juliana e regue com a cerveja. Tempere de sal e pimenta e deixe cozinhar com o tacho tapado até que as batatas estejam cozidas. Vá acrescentando água sempre que seja necessário. Sirva de seguida.


english version

FRESH SAUSAGES STUFFED WITH POTATOES AND CABBAGE


Although the weather is warming up, a fulfilling dish always tastes good to me (yes, I'm a person to eat Cozido à portuguesa (portuguese boiled dinner) in the heat of summer). And as I know that there are many people out there like me, I leave you today with a simple recipe to make, made with only a single pan, which was delicious. I hope you enjoy it too.

Recipe adapted from the book "As melhores receitas da família" - Missão Continente - p.37

Ingredients:
- 4 fresh sausages
- 1 chouriço/chorizo
- 1 mini beer (25cl)
- 2 onions
- 3 garlic cloves
- 1/2 savoy cabbage
- 1 tsp of paprika
- Salt and pepper
- olive oil
- about 6 medium-sized potatoes
- 2 tbsp of tomato pulp

Fry the sausages in a pan with a little olive oil until they get brownish. Remove and set aside. In the same pan, sauté the onions in slices, the chopped garlic cloves and the paprika. Bring until the onions are translucent. Then add the tomato pulp, the potatoes, the cabbage, the sausages cut in half, the sliced chorizo, the cabbage cut in julienne (thin strips) and drizzle with the beer. Season with salt and pepper and cook with the covered pot until the potatoes are cooked. Keep adding water whenever it’s needed. Then serve.


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