segunda-feira, 29 de maio de 2017

Zoodles com frango mexicano / Zoodles with mexican chicken


scroll down for the english version

ZOODLES COM FRANGO MEXICANO

Ultimamente ouvi falar muito de zoodles. Para quem não sabe, são tiras de courgette, cortadas como se fossem esparguete e cozinhadas como se fossem massa. A minha sugestão de hoje surgiu num dia em que não me apetecia ingerir hidratos ao almoço mas queria algo reconfortante.

Ingredientes:
- courgette
- peito de frango em pedaços pequenos
- mistura de especiarias mexicana*
- azeite
- vinho branco
- sal e pimenta
- queijo ralado

* a minha mistura continha cominhos, pimentão doce, alho em pó, salsa, pimenta da jamaica e coentros em pó.

Corte a courgette em tiras finas como esparguete (usei uma mandolina). Tempere a carne com as especiarias, o vinho, o azeite, sal e pimenta.
Num wok, cozinhe a courgette (sem adicionar nada) até estar cozida. Retire do lume e no mesmo wok frite a carne. Quando a carne estiver pronta, sirva com os zoodles e decore com queijo ralado.
  

 english version


ZOODLES WITH MEXICAN CHICKEN

I had recently heard a lot about zoodles. For those who do not know, they are zucchini strips, cut as if they were spaghetti and cooked as if they were pasta. My suggestion today came on a day when I did not want to eat carbohydrates at lunch but wanted something comforting.

Ingredients:
- courgette
- chicken breast in small pieces
- mexican spice mix *
- olive oil
- white wine
- salt and pepper
- grated cheese

* my mexican spice mix contained cumin, sweet pepper, garlic powder, parsley, jamaica pepper and coriander powder.

Cut the zucchini into thin strips like spaghetti (I used a mandolin). Season the meat with the spices, the wine, the olive oil, salt and pepper.
In a wok, cook the zucchini (without adding anything) until cooked. Remove from the heat and in the same wok, fry the meat. When the meat is ready, serve with the zoodles and decorate with grated cheese.