sexta-feira, 26 de maio de 2017

Peixe em papelote / Fish on "papelote"



scroll down for the english version

PEIXE EM PAPELOTE

Como certamente repararam pelas receitas que publico, aqui em casa somos pessoas que comemos mais carne do que peixe. Mas isso não quer dizer que não coma peixe e a sugestão de hoje foi muito apreciada.

Ingredientes:
- peixe sem espinhas (usei filetes de alabote)
- limão em rodelas
- cebola em rodelas
- alho picado
- pimento vermelho e verde em tiras
- azeite, sal e pimenta
- tomilho e salsa fresca picada
- batatas

Método tradicional:
Coza as batatas em água e sal. Pré-aquecer o forno a 200ºC. Tempere o peixe com o alho, tomilho, sal e pimenta. Corte rectangulos grandes de papel vegetal e coloque no centro a cebola e o pimento. Por cima coloque o peixe e finalize com um fio de azeite e as rodelas de limão. Feche com cuidado e coloque num tabuleiro de ir ao forno. Leve a assar durante 15 minutos, ao fim desse tempo destape e deixe cozinhar um pouco mais. Sirva com as batatas cozidas regadas com azeite e polvilhadas com salsa fresca picada.

Método Yammi ou outro robot de cozinha similar:
Coloque no copo da Yammi 1 litro de água temperada com sal. Por cima coloque o cesto com as batatas descascadas e cortadas em quartos.
Tempere o peixe com o alho, tomilho, sal e pimenta. Corte rectangulos grandes de papel vegetal e coloque no centro a cebola e o pimento. Por cima coloque o peixe e finalize com um fio de azeite e as rodelas de limão. Feche com cuidado e coloque na bandeja de cozer a vapor, colocando-a por cima. Programe 30 minutos, velocidade 2, temperatura ST. Sirva com as batatas cozidas regadas com azeite e polvilhadas com salsa fresca picada.


english version 


FISH ON “PAPELOTES”

As you noted  by the recipes that I publish, here at home we are people that eat more meat than fish. But this does not mean that I do not eat fish, and today's suggestion was much appreciated.

Ingredients:
- fish without pimples (I used fillets of halibut)
- lemon in slices
- ​​onion in slices
- chopped garlic
- red and green pepper in strips
- olive oil, salt and pepper
- thyme and chopped fresh parsley
- potatoes

Traditional method:
Cook the potatoes in water and salt. Preheat the oven to 200ºC. Season the fish with garlic, thyme, salt and pepper. Cut large rectangles of parchment paper and place the onion and the red/green pepper in the center. Above, place the fish and finish with a string of olive oil and the lemon slices. Carefully close and place on a baking sheet. Bring to the oven for 15 minutes, at the end of that time uncover and let cook a little more. Serve with boiled potatoes sprinkled with olive oil and decorate with chopped fresh parsley.

Yammi method or another similar kitchen robot:
Put in the glass of Yammi one litre of water seasoned with salt. Top the basket with the potatoes peeled and cut into quarters.
Season the fish with the garlic, thyme, salt and pepper. Cut large rectangles of parchment paper and place the onion and pepper in the center. Above, place the fish and finish with a string of olive oil and the lemon slices. Carefully close and place in the steam baking tray, placing it on top. Program 30 minutes, speed 2, ST temperature. Serve with boiled potatoes sprinkled with olive oil and decorate with chopped fresh parsley.