terça-feira, 16 de maio de 2017

Arroz com tomate e pimento / Rice with tomatoes and peppers


scroll for the english version

ARROZ COM TOMATE E PIMENTO

Cá em casa adoramos arroz e por isso, muitas vezes, é o acompanhamento escolhido para carne grelhada e peixe frito. A receita que deixo aqui hoje é o arroz que a minha mãe sempre fez e que todos adoram, bem simples e com bastante caldo. Desta vez acompanhou muito bem uns rissóis de peixe.

Ingredientes:
- arroz
- cebola picada
- tomate maduro picado (sem sementes nem peles)
- pimento vermelho e verde em cubos
- chouriço em rodelas (opcional)
- azeite
- sal e pimenta
- folha de louro


Comece por refogar num tacho a cebola com o azeite e o louro. Acrescente o tomate, o pimento e o chouriço. Deixe refogar cerca de 10 minutos. Acrescente o arroz, envolva e junte 3 a 3,5 medidas (do arroz) de água quente (depende do caldo que deseja). Deixe cozinhar até o arroz ficar cozido e sirva de seguida.

english version 


RICE WITH TOMATOES AND PEPPERS

Here at home, we love rice and for that it´s often the side dish chosen for grilled meat and fried fish. The recipe I leave here today is the rice that my mother always made and that everyone loves, very simple and with enough broth. This time it accompanied fish rissóis (rissoles) very well.

Ingredients:
- rice
- chopped onion
- riped chopped tomato (without seeds and peel)
- red and green pepper in cubes
- chouriço in slices (optional)
- olive oil
- salt and pepper
- bay leaf

Begin by braising the onion with the olive oil and the bay leaf. Add the tomato, pepper cubes and chouriço. Bring to the boil for about 10 minutes. Add the rice, mix it and add 3 to 3.5 measures (of the rice) of hot water (depends on how much broth you want). Cook until the rice is cooked and serve.