segunda-feira, 22 de maio de 2017

Bifanas no tacho / "Bifanas" in the saucepan


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BIFANAS NO TACHO

Eu adoro petiscos e umas bifanas com molho sabem sempre bem. Bem simples de se fazerem, podem ser consumidas com batatas fritas, arroz, massa ou então no pão. Espero que gostem destas bifanas com um molho delicioso.

Ingredientes:
- 4 bifanas finas, cortadas em tiras
- 3 colheres (sopa) de polpa de tomate
- 1 cerveja (33cl)
- 2 folhas de louro
- 1 colher (chá) cheia de colorau
- 1 colher (chá) cheia de alho em pó
- sal e piri-piri
- 1 colher (chá) de azeite
- ½ colher (chá) de mostarda

Leve ao lume um tacho com a cerveja, o louro e o azeite. Quando ferver, junte a polpa de tomate, o colorau, o alho, o piri-piri, a carne e o sal. Deixe cozinhar até o molho reduzir e a carne ficar tenra (cerca de 30 minutos). Cerca de 5 minutos antes de estar pronto, junte a mostarda e mexa. Sirva de seguida com batatas fritas, arroz e salada (ou sirva no pão, com o molho). 


 english version

BIFANAS” IN THE SAUCEPAN


I love snacks and “bifanas” with sauce always taste good. Very simple to make, they can be consumed with french fries, rice, pasta or bread. I hope you like these “bifanas” with a delicious sauce, a traditional dish from Portugal.

Ingredients:
- 4 thin pork steaks, cut into strips
- 3 tbsp tomato paste
- 1 beer (33cl)
- 2 bay leaves
- 1 tsp full of paprika
- 1 tsp full of garlic powder
- salt and piri-piri
- 1 tsp of olive oil
- ½ tsp of mustard

Bring to the fire a saucepan with beer, bay leaves and olive oil. When it boils, add tomato paste, paprika, garlic, piri-piri, meat and salt. Cook until the sauce is reduced and the meat is tender (about 30 minutes). About 5 minutes before it is ready, add the mustard and mix. Serve next with chips, rice and salad (or serve on bread, with the sauce).