terça-feira, 2 de maio de 2017

Crepes integrais / Whole wheat pancakes



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CREPES INTEGRAIS

Cá em casa todos adoram crepes, seja em receitas doces como salgadas. E por essa razão, de vez em quando lá os faço. Desta vez, optei por os tornar mais saudáveis e experimentei uma versão integral para o almoço. A receita ficou aprovada e voltarei a fazer mais vezes.

Ingredientes para 6 crepes:
- 80g de farina integral
- 120ml de leite
- 60ml de água
- 1 ovo
- 1 colher (chá) de azeite
- sal

Misture todos os ingredientes até obter uma mistura homogenea. Unte uma frigideira anti-aderente com óleo e aqueça bem. Coloque uma colher de massa e rode a frigideira até espalhar a massa, deixe cozinhar até dourar, vire e cozinhe mais um pouco do outro lado. Repita até acabar a massa. Sirva como quiser e se não gastar todos, congele para outro dia.

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WHOLE WHEAT PANCAKES

At home everyone loves pancakes, whether in their sweet or salty form. And for that reason, I do them from time to time. This time I chose to make them healthier and tried to do a whole wheat version for lunch. Everyone liked it here at home and I will now do it more often.

Ingredients for 6 pancakes:
- 80g of whole wheat flour
- 120ml of milk
- 60ml of water
- 1 egg
- 1 tsp of olive oil
- salt

Mix all the ingredients until a homogeneous mixture is obtained. Coat a non-stick frying pan with oil and heat well. Put a tablespoon of dough and turn the pan until the dough is spread, cook until it gets golden brown, turn and cook some more on the other side. Repeat until the dough is all gone. Serve as you wish and if you do not eat them all, you can freeze it for another day.