scroll down for the english version
ZOODLES
COM FRANGO MEXICANO
Ultimamente ouvi falar muito de
zoodles. Para quem não sabe, são tiras de courgette, cortadas como se fossem
esparguete e cozinhadas como se fossem massa. A minha sugestão de hoje surgiu
num dia em que não me apetecia ingerir hidratos ao almoço mas queria algo
reconfortante.
Ingredientes:
-
courgette
-
peito de frango em pedaços pequenos
-
mistura de especiarias mexicana*
-
azeite
-
vinho branco
-
sal e pimenta
-
queijo ralado
*
a minha mistura continha cominhos, pimentão doce, alho em pó, salsa, pimenta da
jamaica e coentros em pó.
Corte a courgette em tiras finas como
esparguete (usei uma mandolina). Tempere a carne com as especiarias, o vinho, o
azeite, sal e pimenta.
Num wok, cozinhe a courgette (sem
adicionar nada) até estar cozida. Retire do lume e no mesmo wok frite a carne.
Quando a carne estiver pronta, sirva com os zoodles e decore com queijo ralado.
english version
ZOODLES WITH
MEXICAN CHICKEN
I had recently
heard a lot about zoodles. For those who do not know, they are zucchini strips,
cut as if they were spaghetti and cooked as if they were pasta. My suggestion
today came on a day when I did not want to eat carbohydrates at lunch but
wanted something comforting.
Ingredients:
- courgette
- chicken
breast in small pieces
- mexican
spice mix *
- olive oil
- white wine
- salt and
pepper
- grated
cheese
* my mexican
spice mix contained cumin, sweet pepper, garlic powder, parsley, jamaica pepper
and coriander powder.
Cut the
zucchini into thin strips like spaghetti (I used a mandolin). Season the meat
with the spices, the wine, the olive oil, salt and pepper.
In a wok, cook
the zucchini (without adding anything) until cooked. Remove from the heat and
in the same wok, fry the meat. When the meat is ready, serve with the zoodles
and decorate with grated cheese.